Siirry pääsisältöön

Laponie of Scandinavia: Minimalistista ihonhoitoa herkälle iholle.



Vastuullisuus, ekologisuus, kotimaisuus ja raaka-aineluettelon minimaalisuus tuntuvat merkitsevän yhä enemmän ihmisille heidän tehdessään ostopäätöksiä. On ihanaa huomata, että laadukkaita ja näihin arvoihin pohjautuvia tuotteita löytyy nykyään myös kosmetiikan puolelta todella paljon. Yksi niistä on aivan ihastuttava Laponie of Scandinavia.

 

Kun Laponie of Scandinavian tuli aikoinaan markkinoille, se pääsi menemään minulta kokonaan ohi. Kiinnostuttuani myöhemmin luonnonkosmetiikasta, törmäsin sattumoisin tähän yritykseen ja siitä tuli heittämällä yksi suosikkibrändeistä, jollaisena uskon sen pysyvän vielä pitkään.



Laponie of Scandinavian, jonka sanonataan kuuluu "no-nonsence skincare that works" kertoo hyvin sarjan ideologiasta. Mielestäni tässä on yksi kiinnostavimmista kosmetiikkasarjoista, joiden ideana on tuoda kuluttajille vaivatonta, mutta tehokasta ihonhoitoa. Kaikista tuotteista lukuunottamatta kasvovoidetta, löytyy ainoastaan kymmenen ainesosaa ja joistakin vielä jopa vähemmän. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö tuotteissa olisi riittävästi tehoa, vaan enemmänkin sitä, että jokainen ainesosa on valittu tarkasti.  

 

Kaikki sarjan tuotteet kehitellään Suomessa yrityksen omassa laboratoriossa tuotekemisti Jaana Ailiuksen kanssa ja valmistus tapahtuu Suomessa sekä Ruotsissa. Kaikki raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja, eläinkokeettomia ja vegaanisia.

 

Samoin pakkausvalintoihin on kiinnitetty erityisen paljon huomiota ja muovi on pyritty minimoimaan. Pakkauksissa suositaan kierrätettäviä materiaaleja, kuten alumiinia ja lasia. Ulkopakkauksia käytetään ainoastaan, jos tuote sen vaatii pysyäkseen ehjänä. Jokaiseen tuotteeseen on merkitty erikseen ohjeet kuinka tyhjä pakkaus tulee kierrättää. Niin hienoa!



Olen aina ollut erityisen kiinnostunut lukemaan tarinoita yritysten taustalta, jossa kerrotaan avoimesti miten kaikki sai alkunsa. Niin on käynyt myös tämän yrityksen kohdalla.

 

Laponie of Scandinavian lähti liikkeelle Kristina Pentin omista iho-ongelmista, joista hän on kärsinyt jo aivan nuoruudestaan lähtien, kuten mm. aknesta, rosaceasta ja suunympärysihottumasta. Välillä Kristina taisteli myös ihon rasvaisuudesta ja näpyistä, kun taas välillä kuivasta ja punoittavasta ihosta. Kristinan ihopäivät ovat olleet hyviä, huonoja, keskinkertaisia tai katastrofaalisia. Lopulta kuitenkin Kristina turhautui taistelmaan omana ihonsa kanssa ja päätti syventyä enemmän ihonhoitotuotteisiin sekä kosmeettiseen kemiaan.  Loppujen lopuksi tämä kaikki johti siihen, että Kristiina alkoi itse valmistamaan käyttämäänsä kosmetiikkaa ja löysi lopulta toimivan reseptin, jolla sai ihon voimaan paremmin.

 

 

Laponie of Scandinavian ei jaa tuotteitaan ihotyyppeittäin vaan puhuu ennemmin ihopäivistä. Tuotteet ovatkin suunniteltu siten, että niiden yhdistäminen onnistuu helposti ihon eri tarpeiden mukaan. Sarjalta löytyy hyvin kattava valikoima erittäin toimivia tuotteita, joten tehdäänpä katsaus niihin, joita löytyy minulta tällä hetkellä.



Laponie of Scandinavian Milk Cleanser on koostumukseltaan ihana kermaisen täyteläinen puhdistusmaito, jota tykkään käyttää erityisen paljon kasvojen puhdistukseeen meikittöminä päivinä tai kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena.

 

Puhdistusmaito sisältää ihoa ravitsevaa rapsiöljyä ja hoitavaa ksylitolia ja yhdessä nämä kaksi poistavat iholta hellävaraisesti meikin sekä epäpuhtaudet. Jos kuitenkin jää kaipaamaan lisätehoa, niin konjac-sieni tai musliiniliina ovat hyviä vaihtoehtoja tähän.

 

Levitän puhdistusmaidon aina kuiville kasvoille ja pyörittelen sitä sormilla hetken. Tämän jälkeen kastan hieman sormenpäitä ja jatkan pyörittelyä emulgoiden koostumuksen ohueksi, jonka jälkeen huuhtelen kasvot haalealla vedellä. Tämä sopii hyvin myös silmämeikin poistoon.

 

INCI: AQUA, CANOLA OIL, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-3 DICITRATE/STEARATE, SODIUM LEVULINATE, CETYL ALCOHOL, SODIUM ANISATE, XYLITOL, XANTHAN GUM, CITRIC ACID.

 

Alkuperämaa: Suomi



Laponie of Scandinavian Gel Cleanser on ihanan ohutta, juoksevaa ja on yksi hellävaraisemmista geeliputsareista mitä olen koskaan kokeillut. Geeli liuottaa hyvin meikin sekä epäpuhtaudet ilman, että ihoon jää kiristävää tunnetta. Geeli puhdistaa mielestäni maitomaista tuotetta paremmin, mutta on vaikeaa päättää kumpi näistä loppujen lopuksi on parempi.

 

Geelin kanssa teen samat pesuvaiheet kuin puhdistusmaidonkin kanssa. Kuitenkin, jos käyttää tuhdimpaa meikkiä, niin suosittelen tekemään esipuhdistuksen puhdistusmaidolla.  

 

INCI: AQUA, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-4 LAURATE/SEBACATE, POLYGLYCERYL- 6 CAPRYLATE/CAPRATE, CETYL HYDROXYETHYLCELLULOSE, BETAINE, XYLITOL, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, CITRIC ACID.

 

Alkuperämaa: Suomi



Laponie of Scandinavian Toner spray on suihkutettava kasvovesi, joka on tehty tasapainottamaan ihoa puhdistuksen jälkeen sekä tuomaan iholle sen kaipaamaansa kosteutta. Kasvovesi sisältää mm. siloittavaa rakkolevää, rauhoittavaa lakritsia sekä kosteuttavaa glyseriiniä ja ectoin aminohappoa.

 

Itse käytän kasvovettä päivän mittaan myös ihon raikastamiseen sekä joskus meikin kiinnitykseen. Kyseistä kasvovettä on erittäin helppoa käyttää missä tahansa sen tuoksuttomuuden takia.  

 

INCI: AQUA, ECTOIN, GLYCERIN, SODIUM LEVULINATE, POTASSIUM SORBATE, DEHYDROACETIC ACID, MACROCYSTIS PYRIFERA EXTRACT, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, P-ANISIC ACID.

 

Alkuperämaa: Ruotsi


 

Laponie of Scandinavian Face cream on ehdottomasti yksi suosikkituotteistani kyseiseltä sarjalta. Voiteessa on aivan uskomattoman ihana vesimäisen ohut koostumus, joka imeytyy ihoon hetkessä sitä tukkimatta.

 

Voide sisältää glyseriiniä ja sodium PCA:ta, jotka kosteuttavat ihoa. Tuotteeseen on lisätty myös rypsiöljyä, kauraöljyä ja unikonsiemenöljyä, jotka ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Voiteesta löytyy myös kolloidista kaurajauhetta, joka rauhoittaa ja estää samalla kosteuden haihtumisen iholta.

 

Itse levitän rasvan kasvoveden jälkeen, kun iho on vielä hieman kostea ja näin ollen saan mahdollisimman paljon lukittua kosteutta ihoon. Jos kuitenkin kärsii erittäin kuivasta ihosta kannattaa kasvovettä kerrostaa useampi kerros ennen voiteen levittämistä. 

 

Tuotteessa on hyvin mieto kaurainen tuoksu.

 

INCI: AQUA, CANOLA OIL, POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE, AVENA SATIVA KERNEL OIL, GLYCERIN, PAPAVER SOMNIFERUM SEED OIL, AVENA SATIVA KERNEL FLOUR, SODIUM DEHYDROACETATE, SODIUM PCA, XANTHAN GUM, SCLEROTIUM GUM, LECITHIN, PULLULAN, SODIUM LEVULINATE, SILICA, HONOKIOL, MAGNOLOL.

 

Alkuperämaa: Suomi




Laponie of Scandinavian Face oil on aivan huikea esimerkki siitä, ettei raaka-aineluettelon tarvitse olla pitkä ollakseen hyvä. Tämä tuote pitää sisällää neljää ravinnerikasta kylmäpuristettua öljyä eli hoitavaa argainöljyä, pehmentävää kauraöljyä, uudistavaa ruusunmarjaöljyä sekä rauhoittavaa vadelmasiemenöljyä.

 

Koostumukseltaan öljy on ihanan silkkinen ja imeytyy ihoon nopeasti. Se sopii oikein hyvin käytettäväksi myös meikin alle. Parasta tässä on kuitenkin se, ettei öljy tuki ollenkaan ihoa ja se sopii oikein hyvin kaikille ihotyypeille. 

 

Itse käytän kuitenkin öljyä pääsääntöisesti vain iltaisin ja ihoni on ravitun tuntuinen heti aamulla. Jos ihoni on erittäin kuiva, lisään muutaman tipan öljyä saman sarjan balmin sekaan ja kasvoista tulee hyvin pehmeät. Ehdottomasti yksi suosikkituotteistani!

 

NCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AVENA SATIVA KERNEL OIL, ROSA CANINA FRUIT OIL*, RUBUS IDAEUS SEED OIL*

 

Alkuperämaa: Ruotsi



Laponie of Scandinavian All-around balm on todellinen monitoimivoide, joka on vedetön ja koostumukseltaan hieman vahamainen. Se sopii täydellisesti käytettäväksi kuiviin huuliin, kynsinauhoihin, halkeileviin kantapohjiin sekä oikeastaan missä vaan iho tarvitsee erityistä huolenpitoa. Itse käytän tätä joskus yöksi jätettävän naamion tapaan.

 

Tuote sisältää ihoa tehokkaasti korjaava argainöljyä, pehmittävää kauraöljyä sekä rauhoittavaa bisobolia. Tuotteeseen on lisätty hydrogenoitu argainöljyä sekä aurinkokukkavahaa, jonka ansiosta balmi on silkkisen kiinteää.

 

INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AVENA SATIVA KERNEL OIL, HYDROGENATED ARGAN OIL*, HELIANTHUS ANNUUS SEED WAX, BISABOLOL*, TOCOPHEROL

 

Alkuperämaa: Suomi

 

 

 

Pari sanaa vielä Laponie of  Scandinaviasta. Se on brändinä mielestäni aivan huikea, niin ulkonäöllisesti kuin sisällöltäänkin. On todella vaikeaa koittaa valita tuotteiden joukosta parasta, koska kaikki kokeilemani tuotteet ovat olleet hyviä. Kuitenkin niiden joukosta löytyy kaksi tuotetta hieman ylitse muiden; kasvoöljy ja kasvovoide. 💞

 


Löytyytkö muita, jotka ovat saaneet Laponie of Scandinaviasta uuden suosikkisarjansa?




Tuotteita on saatavilla Laponie of Scandinavian omasta verkkokaupasta täältä, House of organicin verkkokaupasta täältä, Ruohonjuuren verkkokaupasta täältä, sekä myös heidän kivijalkamyymälöistä.


Postauksen sisältämät linkit ei ole affiliat-linkkejä, enkä hyödy niiden klikkaamisesta millään tavalla.




Kommentit