Siirry pääsisältöön

Kasvojen kuorinta - Onko siinä mitään järkeä?

Kun puhutaan kasvojen ihonhoidosta ei ensimmäisenä tule mieleen kasvokuorinta ja olenkin huomannut sen puuttuvan kokonaan monen ihonhoitorutiinista. Jos kuitenkin kuorit ihoa säännöllisen epäsäännöllisesti, niin oletko koskaan miettinyt mikä on kuorinnan oikea tarkoitus, kuinka se vaikuttaa ihoon ja onko kasvojen ihoa ylipäätään tarpeellista kuoria?



Kuorinnan tarkoitus

Kuorinnan tarkoituksena on poistaa kuolleita ihosoluja vaikuttaen ihomme sarveiskerrokseen eli ihon uloimpaan hilseilevään kerrokseen uudistaen sitä. Yleensä ihon hilseily on huomaamatonta, mutta kuivassa ihossa sen voi havaita hyvinkin selvästi. Kuorinta auttaa myös muita hoidollisia aineita imeytymään ihoon paremmin ja näin ollen saat vaikuttavista aineista kaikki hyvät hyödyt irti. Samalla kuorinta vilkastuttaa ihon verenkiertoa ja tukee ihon uudistamisprosessia, jolloin ihon värikin paranee. Säännöllisellä kuorinalla autat myös ihohuokosia pysymään puhtaina ja estät epäpuhtauksien muodostumista sekä autat sameaa ihoa kirkastumaan ja pysymään pehmoisena.  



Millainen tuote kuorintaan 

Valitessasi kasvoille sopivaa kuorinta on hyvä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan: 

- millanen on ihotyyppisi (tärkeä, ellei jopa tärkein asia!)

- mikä vuodenaika on meneillään

- millainen on ilmasto

-  onko kyseessä rakeellinen vai rakeeton kuorinta


Harmikseen moni meistä valitsee omalle ihotyypilleen liian voimakkaasti kuorivia tuotteita, kuorii ihoa liian useasti tai pahimassa tapauksessa yhdistää nämä molemmat. Näin saatat vaurioittaa ihon omaa luonnollista ja tärkeää suojamekanismiä ja aiheuttaa iholle ongelmia.  Liiallinen tai liian voimakas kuorinta voi myös herkistää ihoa auringon UV-säteilyn auiheuttamille vaurioille, joten kesällä aurinkosuojan käyttäminen on ehdotonta kuorinnan jälkeen. 


Liiallinen kuorinta voi näkyä monella eri tavalla, joista yleisempinä merkkeinä pidetään mm:

- tietyt ihoalueet punoittava, kutiset ja hilseilevät

- punoitusta on tavanomaista enemmän 

- iho tuntuu hyvin aralta ja herkältä

- iho on ärtynyt tai jopa tulehtunut

- ihoon syntyy entistä enemmän punoittavia näppyjä 

Yksi merkki saattaa kuitenkin helposti johtaa harhaan ja moni voi tulkita asian virheellisesti jättäen kuorinnan kokonaan pois.  Erilaisia kuorintoja käyttäessä on siis hyvin tärkeää muistaa noudattaa paketissa tulleita käyttöohjeta. Jos kuitenkin herää epäilyksiä valinnan tai käytön suhteen, niin suosittelen ehdottomasti kääntymään ammattilaisten puoleen, jotka osaavat auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavallaan.



Kuinka usein tulisi kuoria

Kasvojen ihoa suositellaan kuorittavaksi n. 1-4 kertaa kuukaudessa, ihon kunnon, ihotyypin ja vuodenajan mukaan. Joidenkin iho saattaa hyötyä siitä, että ihoa kuoritaan parikin kertaa viikkoon, mutta siinä tapauksessa kuorinnan valintaan kannattaa kiinnittää huomioita. Hyvä perusasia on, että mitä herkempi sinun ihosi on, sitä hellävaraisempia kuorinta-aineita kannattaa suosia. Samoin tulisi välttää liian voimakasta hankaamista poskipäiden kohdalla sekä silmänympärysiholle kuorintaa ei tulisi laittaa lainkaan. Kuorintaa ei suositella myöskään jos ihosi ei ole terve. Kasvojen lisäksi olisi tärkeää muistaa kuoria kaula sekä decoltee ja suosia käyntiä mahdollisuuksia mukaan kosmetologilla.  




Mitä mieltä olen kuorinnasta

Mielestäni kuorinta on ehdottomasti yksi ihonhoidon kulmakivistä ja se kannattaa sisällyttää omaan ihonhoitorutiiniin.  Nykyään kuitenkin markkinoilta löytyy kasapäin erilaisia kuorintamenetelmiä, joten valinnan suhteen kannattaa olla tarkkana. Kiinnitä erityisesti huomiota tuotteen sisältämiin raaka-ainesiin, tehokkuuteen sekä sen hetkiseen vuodenaikaan. Kuorinnat kosmetologin tekeminä antavat taas aivan uuden ulottuvuuden ja suosittelen käyttämään näitä palveluita ainakin kerran jokaisena vuodenaikana jos se on mahdollista. 

Koska meidän jokaisen iho on omanlaisensa, on vaikeaa antaa yksiselitteisiä ohjeita kuinka ihoa tulee kuoria ja miten paljon. Kiinnitä ennemmin huomiota siihen miltä iho tuntuu ja näyttää. 


Kuoritko sinä säännöllisesti kasvojen ihoa? 

Ihanaa päivää sinulle ja kiitos kuin vierailit blogissani! 

- Maria




Kommentit