Siirry pääsisältöön

Syyskesän ja syksyn ihonhoito


Ihana kun syksy tekee tuloaan ja pimenevät illat saapuvat. Ihan parasta on herätä aamulla raikkaaseen ilmaan ja illalla luoda tunnelmaa kynttilöillä. Syksy, vaikka siitä todella paljon pidän, niin tuo se mukanaan myös haasteita ihonhoitoon.

Olen huomannut, että monen iho on hyvin kaunis alkusyksyn saapuessa ja iho tuntuu pehmeältä. Samalla auringon tuoma pieni päivetys tuo ilmeeseen raikkautta ja iho tuntuu kutakuinkin kosteutetulta. Jos kuitenkin olet altistunut voimakkaasti auringon tuomalle säteilylle, niin iholla voi näkyä merkkejä mm. kuivuudesta, punoituksesta ja/tai pigmenttimuutoksista. (Kuitenkin varsinaiset auringon suurimmat haittavaikutukset näkyvät iholle vasta myöhemmin tulevaisuudessa.)

Kesän vaihtuessa alkusyksyyn, siinä elo-syyskuun aikaan voi pikkuhiljaa aloittaa muuttamaan omaa ihonhoitorutiinia. Kannattaa kiinnitä huomiota auringon aiheuttamiin muutoksiin ja valita käyttöön tuotteet, jotka nimenomaan valmistavat ihoa syksyn tuloon. Iholle kannattaa valita tuotteita, jotka elvyttävät, korjaavat ja kosteuttavat sitä. Suosittelen myös mahdollisuuksien mukaan käymään ammattilaisen tekemässä kasvo- sekä vartalohoidossa.


Tässä sinulle avuksi pieni muistilista alkusyksyn ihonhoitoon:

🍂 Ihon kosteuttaminen. Ihon kosteuttaminen on hyvin tärkeää ja kasvoveden / hoitonesteen kerrostaminen on suotavaa.
🍂Tehohoitojen käyttäminen. Käyttöön kannattaa valita ihon tarpeisiin sopivat tehotuotteet, kuten ihoa korjaavat ja sitä kirkastavat seerumit.
🍂 Ihon kuorinta. Kuori ihoa sinulle sopiville entsyymi- ja happokuorinnoilla noin kerran viikkoon. MUISTA kuitenkin, ettei UV-säteily ole enää niin voimakasta.
🍂 Kasvoille voi jatkaa ohuen kosteusvoiteen levittämistä, mutta kasvoöljyn tai paksumman voiteen lisääminen yökäyttöön on kannattavaa.
🍂 Jatka vielä aurinkosuojan käyttämistä päivittäin, jos oleilet paljon ulkona ja varsinkin silloin, jos olet käyttänyt vahvasti ihoa kuorivia tuotteita.


Syksyllä noin loka-marraskuun aikaan ilma huomattavasti viilenee ja voimakas kylmä tuuli tuo jälleen haasteita ihonhoitoon. Iho kuivuu ja se voi tuntua hyvin kireältä sekä samalla siinä voi esiintyä hilsettä. Jos kuitenkin olet hoitanut ihoa hyvin alkusyksystä, niin tulevat sään muutokset ovat yleensä iholle paljon siedettävämpiä.


Nämä kannattaa muistaa myöhemmin syksyllä ihonhoidossa:

🍂 Kosteuta vartalon sekä kasvojen ihoa runsaasti. Halutessasi ota kasvoille käyttöön ihotyypillesi sopiva hoitoneste, jotta saat maksimoitua kosteuden saannin.
🍂 Ota käyttään kosteuttavia seerumeita sekä ravitsevia kasvoöljyjä.
🍂 Päivävoiteen voi vaihtaa täyteläisempään, mutta omalle ihotyypille sopivaan.
🍂 Ihoa voi kuoria kerran viikkoon, jos ihosi sen kestää.
🍂 Erilaiset puhdistavat, kosteuttavat ja elvyttävät naamiot ovat erittäin hyvä lisä tähän aikaan vuodesta. Käytä kerran viikkoon tai tarpeen mukaan.
🍂 Ihon suojaaminen kylmyydeltä on hyvin tärkeää ja voit käyttää siihen mm. täyteläisempää voidetta, BB-voidetta, meikkivoidetta tai kaulaliinaa.

Extrana: jos ihosi on hyvin kuiva, niin erittäin kosteuttavasta, yöksi jätettävästä naamiosta voi olla paljon apua.

Ihanaa alkanutta syksyä ja kiitos kun vierailit blogissani!

Kommentit