Siirry pääsisältöön

Kuivaharjauksella vartalo kauniiksi


Monelle meistä on varmasti tuttua, että käytämme enemmän aikaa kasvojen hoitamiseen ja muu osa kehostamme jää vähemmälle huomiolle. Onhan se tietenkin totta, että kasvojen iho kaipaa hoitamista enemmän, sillä se altistuu herkemmin ulkoisille haittatekijöille. Olen kuitenkin kokenut erittäin tärkeäksi sen, että koko kehoa tulisi pyrkiä hoitamaan kokonaisvaltaisesti. Yhdeksi toimivaksi ja edulliseksi tavaksi olen kokenut vanhan ja yksinkertaisen menetelmän, kuivaharjauksen. 


Kuivaharjauksen tarkoitus

Kuivaharjauksella on samankaltaisia hyötyjä kuin vartalokuorinnassa. Säännöllisellä harjauksella päästää kuitenkin paljon tehokkaampiin tuloksiin, sillä se poistaa tehokkaasti iholta kuollutta pintasolukkoa, jolloin iho kirkastuu ja pehmenee. Samalla harjaaminen elvyttää verenkiertoa ja solujen hapen ja ravinnon saanti paranevat, mikä tehostaa myös kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Säännöllisesti tehtynä kuivaharjaus lisää vastustuskykyä, karaisee ihoa, tasoittaa rasvakertymiä ja kiinteyttää ihoa, jolloin selluliittikin voi tasoittua. Parhaassa tapauksessa myös raskausarvet vaalenevat. Jos käytät itseruskettavia tuotteita, niin silloin ihoa kannattaa ehdottomasti kuivaharjata. Tämä nimittäin kuorii tehokkaasti, minkä jälkeen levitettävät aineet pääsevät imeytymään ihoon paremmin ja näin rusketuksesta tulee tasaisen kaunis. 

Tiedän, että monet muutkin minun lisäksi kärsivät kylmistä käsistä sekä jaloista ja kuivaharjauksen käyttäminen on tässä tilanteessa erittäin suotavaa. Harjauksen aikana verenkierto kiihtyy ja näin ollen koko keho pääsee lämpenemään luonnollisesti.

Itse pidän erityisen paljon kuivaharjauksen tuomasta terapeuttisesta vaikutuksesta, mikä saa mieleni rauhoittumaan. Koska olemme kaikki yksilöitä, voivat toiset kuitenkin tuntea harjauksen jälkeen enemmän vireyttä rauhoittumisen sijaan. Onkin erittäin tärkeää kokeilla toimiiko kuivaharjaus omalla kohdalla paremmin aamulla vai illalla.


Kuinka kuivaharjataan

Mikäli kuivaharjaus ei ole entuudestaan tuttua, voi siihen totuttelu viedä hetken aikaa ja alussa harjaaminen saattaa tuntua jopa hieman kivuliaalta. Tämä johtuu siitä, että harjauksen aikana syntyvät tuntemukset ovat keholle uusia.

Kuivaharjaus tehdään tavallisesti harjalla tai kintaalla, mutta tärkeintä on löytää omalle iholle sopiva väline. Harja olisi hyvä olla valmistettu luonnonharjaksista, miellyttävän tuntuinen sekä riittävän pehmeä, jotta se ei vain pääse raapimaan tai ärsyttämään ihoa tarpeettomasti.

Kuivaharjaus tehdään nimensä mukaisesti kuivalle iholle ja aloitetaan jalkapohjista, josta edetään pyörivin liikkein kohti sydäntä. Tämä siksi, että se tehostaa verenkiertoa eniten. Kannattaa keskittyä erityisesti omiin ongelma-alueisiin ja muistaa käsitellä varovasti ohuita ihoalueita, kuten rintakehää ja kaulaa. Älä kuitenkaa harjaa kasvojen ihoa vartalolle tarkoitetulla harjalla. Ennen kaikkea harjauksen tulisi tuntua miellyttävältä, eikä tarkoituksena ole missään nimessä jynssätä ihoa tulipunaiseksi. Lopuksi on hyvä käydä suihkussa, jotta irronnut ja kuollut ihosolukko huuhtoutuu pois. Tämän jälkeen iho on hyvä vielä rasvata.

Harjaukseen riittää yleensä 5-10 minuuttia.


Tällä hetkellä minulla on käytössäni laadukas, erittäin kaunis ja miellyttävän tuntuinen Ecotoolsin pyöreä harja, joka on tarkoitettu nimenomaan vartalon kuivaharjaukseen. Harjakset kuorivat ihoa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti ja kuollut ihosolukko saa kyllä kyytiä. Alkuun harjakset tuntuivat hieman karheilta, mutta ihoni tottui siihen kuitenkin äkkiä. Kuivaharjassa oleva remmi helpottaa paljon harjan pitämistä kädessä ja harjaus onnistuu helposti.


Olen nyt jonkin aikaa kuivaharjannut ihoani säännöllisesti ja olen huomannut ihossani muutoksia. Ihoni on paljon pehmeämpi, kirkkaampi ja ääreisverenkierto tuntuu parantuneen. Kuivaharjaus on ehdottomasti toimiva ja monipuolinen hoitomenetelmänä, jonka tulen varmasti jatkossa pitämään osana omia ihonhoitorutiineja. 

Kyseisen merkin kuivaharjoja myy ainakin Sokos, RuohonjuuriCocopanda ja Kärkkäinen 
(Postauksen sisältämät linkit eivät ole affiliate-linkkejä, enkä hyödy niiden klikkaamisesta millään tavalla)

Joko sinulla on kuivaharjaus säännöllisesti käytössäsi?

Kommentit