Kuten varmasti moni lukijoistani tietää, niin pyrin pitämään ihosta erittäin hyvää huolta, vaikkakaan aina se ei ole helppoa. Ihoni on välillä todella oikuttelevainen ja sen tila tuntuu muuttuvan vähän väliä. Suuri kiinnostus ihonhoitoon on avannut paljon uusia oivalluksia ja yksi niistä on ollut ehdottomasti kasvojen ihon kuorinta.
Kasvojen kuorinta on varmasti tuttu käsite myös muille ja monet ovatkin jossakin elämänsä vaiheessaan kokeilleet jonkinlaista kuorintaa. Kuorinta on voinut tuoda sinulle paljon hyvää, mutta toiset ovat vain siitä kärsineet. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on nimenomaan auttaa sinua ymmärtämään hieman enemmän millaisia kuorintamenetelmiä on ja kuinka niitä tulisi käyttää. Jos sinua kuitenkin kiinnostaa lukea kasvojen ihon kuorinnasta hieman syvällisemmin, niin voit käydä lukemassa siitä täältä.
Miten valita omalle ihotyypille sopiva kuorinta?
Yleisesti kuorinnat jakautuvat kahteen eri ryhmään: Rakeelliset ja rakeettomat kuorinnat. Näistä tunnetuimpia ovat rakeelliset kuorinnat, joita moni suosii. Nykyään olen kuitenkin ilokseni saanut huomata, että ihmisten kiinnostus rakeettomiin kuorintoihin on ollut nousussa. Mitä eroa näillä kahdella loppujen lopuksi oikeasti on?
Rakeelliset kuorinnat - millaiselle iholle nämä sopivat?
Rakeellisen kuorinnan tarkoituksena on poistaa kuollutta ihosolukkoa mekaanisen hankauksen avulla ja se on yleisimpiä kuorintatavoista. Yksi syy siihen miksi rakeelliset kuorinnat ovat suosiossa, on niiden helppokäyttöisyys. Samalla rakeellisen kuorinnan tehokkuuteen voidaan vaikuttaa vettä säätelemällä, jolloin siitä voi hyötyä moni eri ihotyyppi.
Rakeellisissa kuorinnassa on yleensä käytetty pieniä kuorivia rakeita, joiden tarkoitus on puhdistaa, kirkastaa sekä hieroa ihon pintaa kevyesti. Nykyisin rakeellisia kuorintatuotteita ei mielestäni enää valmisteta muovista, vaan luonnollisista raaka-aineista, kuten esimerkiksi sokerista, suolasta, hiekasta, siemenistä sekä jojoba-rakeista.
Kuinka usein rakeellista kuorintaa voi tehdä?
Ihosta riippuen rakeellista kuorintaa voi tehdä puhtaalle iholle kerran viikkoon, mutta todella herkälle ihotyypille se ei ole kaikista sopivin vaihtoehto. Jos kuitenkin päätät kokeilla niin aloita todella varoen ja lisää voide suoraa kosteille kasvoille. Muista, että pieni kevyt pyörittely riittää.
Organic Shop Ginger Cherry - edullinen ja ihoa uudistava rakeellinen kuorinta
Tämä makean tuoksuinen voide kuorii ihoa hellävaraisesti auttaen sitä uudistumaan ja pysymään kirkkaana. Tuotteen sisältämän inkivääri ja kirsikkauute kosteuttavat ja ravitsevat ihoa tehden siitä luonnollisen tasaisen. Kuorinta voide soveltuu hyvin normaalille ihotyypille ja suositellaan käytettäväksi noin 1-2 kertaan per viikko.
Tuotetta voi ostaa esimerkiksi *Prismasta sekä *Sokokselta.
Rakeettomat kuorinnat
Yleisesti ottaen rakeettomat kuorinnat luokitellaan kemiallisiin kuorintoihin, jotka kuorivat ihoa ilman mekaanista työtä ja näin ollen eivät aiheuta liian voimakasta ärsytystä iholle. Hyviä esimerkkejä ovat yleisesti käytetyt entsyymikuorinnat sekä erilaiset hapot, kuten AHA, BHA, PHA.
Uskon, että olet varmasti törmännyt joihinkin näistä kirjainyhdisteistä selaillessasi ihonhoitotuotteiden pakkauksia ja erilaisia mainoksia. Kun puhutaan ihon hoitoon liittyvistä hapoista, niillä tarkoitetaan nimenomaan jotakin näistä kolmesta lyhenteestä.
AHA eli alfahydroksihappo
AHA-hapot on lähtöisin luonnosta ja tunnetaan myös nimellä hedelmähappo. Näitä happoja löytyy erityisesti hedelmistä ja kasveista, joista saadaan omena-, sitruuna-, mantelin-, viini- ja glykolihappoa. AHA- eli hedelmähapot ovat tehokkaita ihosolujen uudistajia, jotka tehostavat kollageeniin muodostumista sekä auttavat muiden tehoaineiden imeytymistä. Lisäksi ne kosteuttavat, kirkastavat ja silottavat ihoa, joten melkoinen tehoaine on kyseessä.
Kenelle AHA-hapot sopivat?
AHA-happokuorinta on hyvä valinta, jos ihosi on normaali tai siinä esiintyy juonteita, epäpuhtauksia, suuria huokosia, arpia tai pigmenttimuutoksia. Erittäin herkälle iholle saattavat AHA-hapot olla liian voimakkaita, mutta AHA-happoa sisältävä mantelihappo käy hyvin myös herkälle iholle rauhoittavan ominaisuuksien ansiosta. Kotona käytettäviä happokuorintoja voit käyttää turvallisesti ihotyypistä riippuen yhden kerran viikossa, mutta muista perehtyä käyttöohjeisiin huolellisesti. Jos kuitenkin kaipaat rutkasti enemmän tehoa, niin kosmetologin tekemät happohoidot antavat ihollesi kunnon boostia.
BHA eli betahydroksidihappo
BHA-hapot eli salisyylihappo on ihon hoidossa käytettävä tavallisin BHA-happo ja sitä saadaan muun muassa pajunkuoresta ja koivusta. Salisyylihapon sijaan tuote voi sisältää pajunkuoriuutetta, jota käytetään myös yleisesti kosmeettisissa tuotteissa.
Kenelle BHA-hapot sopivat?
Salisyylihappo on rasvaliukoinen ja sopii parhaiten paksun, epäpuhtaan ja rasvaisen ihon hoitoon. Happo reagoi öljyn kanssa, jolloin se pääsee imeytymään talin läpi paremmin kuin AHA- ja PHA-hapot. Näin ollen se kuorii ihoa tehokkaasti puhdistaen tukkeutuneita ihohuokosia sekä hoitaen ja ehkäisten mustapäitä. Samalla se kirkastaa ja tasoittaa ihon väriä ja auttaa aurinkovaurioihin. Herkälle iholle salisyylihapppoa ei tule käyttää.
Koska AHA- ja BHA-happo ovat pohjimmiltaan kuorivia happoja ne irrottavat tehokkaasti ihon pinnasta kuolleita ihosoluja ja voivat näin ollen aiheuttaa yliherkkyyttä auringolle. Käyttäessäsi happokuorintoja on erityisen tärkeää muistaa lisätä iholle aurinkosuoja!
PHA eli polyhydroksihappo
PHA-hapolla on samankaltaisia vaikutuksia ihonhoidossa kuin AHA-hapoilla, mutta ovat huomattavasti hellävaraisempia ja moni herkkäihoinen saattaa hyötyä tämän käytöstä. Tunnetuin PHA-happo on glukonolaktoni, mikä muun muassa kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja toimii antioksidanttina, eikä herkistä ihoa auringolle. Suosittelen kuitenkin korkeakertoimmellista aurinkosuojaa aamuisin. Merkittävin ero AHA-happoihin verrattuna on PHA-hapon molekyylikoko, joka on suuri. Suuren molekyylikoon ansiosta ne eivät pysty imeytymään ihoon yhtä syvälle, kuin AHA- ja BHA-hapot ja näin ollen eivät aiheuta ihon punoitusta ja ärsytystä.
Kenelle PHA-hapot sopivat?
PHA-happo sopii hyvin herkästi reagoivalle, kuivalle sekä ihottumasta kärsivällä iholle. Samalla siitä hyötyy myös ikääntyvä iho sen antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi, mikä suojaa ihon kollageenirakennetta.
Entsyymikuorinta herkän ihon hoitoon
Entsyymikuorinnan tarkoituksena on irrottaa iholta hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa sarveiskerroksen pinnalta ja näin ollen soveltuu hyvin herkän ihon hoitoon. Entsyymit kosteuttavat ja kirkastavat ihoa sekä vilkastuttavat ihosolujen uusiutumista. Lisäksi entsyymit tasoittavat ihon väriä ja nopeuttavat muiden aineiden imeytymistä ihoon.
Kuorintaan sopivia entsyymejä esiintyy erilaisissa hedelmissä, kuten papaijassa, ananaksessa, kiivissä, mangossa, viikunassa sekä granaattiomenassa. Yleisemmin ihonhoidossa käytetyt entsyymit ovat papajan sisältämä entsyymi papaiini sekä ananaksen sisältämä entsyymi bromelaiini.
Loppuun vielä pari tuotesuositusta rakeettomista kuorinnoista
Madara Brightening AHA Peel Mask
Jos ihosi on elinvoimaton ja väsyneen näköinen, on Madaran kuorintanaamio hyvä valinta tekemään ihosta hetkessä kuulaampi. Tuotteessa yhdistyvät kosteuttavat maitohapot, kvittenhedelmähapot ja c-vitamiini, jotka kuorivat ihoa tehokkaasti auttaen samalla solujen uusiutumisessa. Naamio sisältää myös ihoa rauhoittavaa mustaseljan ja laventelin vettä.
Tuotetta suositellaan erityisesti samealle, väsyneelle ja ikääntyvälle iholle, jossa on juonteita ja maksaläiskiä. Ei sovellu erittäin herkälle iholle.
Tuotteen voi ostaa esimerkiksi *täältä
Flow kosmetiikka - Kasvonaamiojauhe mansikkamaito (Strawberry Milk Mask)
Ihoa hellävaraisesti kuoriva naamio kirkastaa väsynyttä ja kuivaa ihoa. Samalla se kosteuttaa, rauhoittaa sekä parantaa ihon kosteustasapainoa tehden ihosta hehkuvan. Tämän naamion tehoaineena toimii ihoa entsymaattisesti kuoriva pajunkuoriuute sekä tehokkaasti kosteuttava hyaluronihappo. Tuotteeseen on lisätty ihoa hellästi puhdistavaa vaaleanpunaista savea, kirkastavaa suomalaista mansikkaa sekä rauhoittavaa aloe veraa.
Tuotteen sisältämä riisijauhe antaa mahdollisuuden myös mekaaniselle kuorinnalle, mikäli hierot naamiomassaa kevyesti kasvoilla.
Tuotteen voit ostaa esimerkiksi *täältä
Kiitos kun vierailit mun blogissa.
- Maria
Ps. Kuulisin myös mielelläni onko sulla jokin kuorintavoide mikä on ylitse muiden?
* Postauksen sisältämät linkit ei ole affiliate-linkkejä, enkä hyödy niiden klikkaamisesta millään tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti