Siirry pääsisältöön

Herkän ja haasteellisen ihon täsmähoitotuotteet


Saatu tuote Laponie of Scandinavia on merkitty *


Herkkä iho, josta hyvin moni meistä suomalaisesti kärsii, on epämiellyttävä ja silloin ihossa saattaa tuntua kutinaa, kirvelyä, punoitusta sekä kipeitä näppyjä. Yleisimpiä ihon herkistymiseen vaikuttavia tekijöitä ovat ympäristö, epäsopivat kosmetiikkatuotteet sekä liiallinen stressaaminen. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että herkkä iho ei ole mikään tietty ihotyyppi, vaan enemmänkin ihon tila ja siitä voi kärsiä yhtä lailla myös rasvoittuva iho.

Omalla kohdallani iho tuntuu reagoivan aika-ajoin mihin sattuu ja olen huomannut silloin kaikista toimivimmaksi ratkaisuksi ottaa käyttöön hyvin minimaaliset tuotteet ja lopettaa liiallinen stressaaminen. Yksi aivan loistava sarja, jolla olen saanut ihoni parempaan kuntoon on Laponie of Scandinavian tuotteet. Kyseisen sarjan tuotteet ovat erittäin minimaaliset ja ovat nimenomaan tarkoitettu herkän- ja ongelmaihon hoitoon. Jos kiinnostaa lukea brändistä ja muista heidän tuotteista hieman syvällisemmin, niin olen kirjoitellut siitä aikaisemmassa julkaisussa, jonka löydät täältä.

Tässä kirjoituksessa keskityn ainoastaan sarjan kolmeen täsmähoitotuotteeseen. 



On ihoa puhdistava geelimäinen seerumi, joka auttaa tehokkaasti kosteuttamaan, rauhoittamaan sekä korjaamaan ihoa. Se on oiva valinta herkän akneihon, ruusufinnin, suunympärysihottuman ja hormonaalisten näppyjen hoidossa sekä niille, jotka ovat mahdollisesti herkistyneet ylimääräisille säilöntäaineille ja hajusteille.

Seerumi sisältää mm. antibakteerista ksylitolisokeria ja ektoiinia, jotka ylläpitävät ihon tervettä suojamuuria ja estävät ihon kuivumisen. Samalla siihen on lisätty piioksidia, joka imee iholta epäpuhtauksia. Sinkkiä ja kupari PCA:ta on tuotteeseen lisätty tasapainottamaan talintuotantoa.

Itse olen käyttänyt seerumia koko kasvoilla sekä paikallisesti ja finnit ovat saaneet kyytiä. Vielä niitä kuitenkin löytyy, mutta ihoni on selvästi rauhoittumaan päin. Ihan parasta tässä kuitenkin on se, etten ole havainnut sen kuivattavan ihoa ollenkaan, niin kuin monet muut finneille tarkoitetut tuotteet.


INCI: aqua, propanediol, ectoin, zinc pca, xanthan gum, acacia senegal gum, xylitol, copper pca, silica, citric acid



On kevyen geelimäinen seerumi, joka kosteuttaa, korjaa sekä rauhoittaa herkkää ihoa. Seerumiin on lisätty ihon tulehdusta ja kutinaa rauhoittavia raaka-aineita sekä ihoa kosteuttavia ja silottavia ominaisuuksia. Seerumi on myös huippu lisä käytettäväksi päivävoiteen joukossa sekä rauhoittamaan auringossa palanutta ihoa.

Itselläni tästä seerumista on ollut paljon apua ja se rauhoitti näppylät sekä ihon punoituksen hyvin nopeasti. Yhdessä puhdistavan seerumin kanssa se toimii ja silloin olen huomannut parhaimmat vaikutukset.


INCI: aqua, rhamnose, propanediol, glycerin, madecassoside, ectoin, sodiumn levulinate, xanthan gum, acacia senegal gum, sodium anisate, citric acid



On hyvin kevyt emulsio-seerumi, joka kirkastaa ja ravitsee herkkää ihoa. Purkki on pullollaan huikeita raaka-aineita kuten esimerkiksi bakuchiolia, joka tunnetaan  yhtenä monitoimiraaka-aineena. Se mm. tasoittaa ihon sävyä, juonteita ja hoitaa epäpuhtauksia. Lisäksi seerumista löytyy ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa arganöljyä sekä kasviperäisiä glyseriinejä.

Tämä seerumi on ollut minulla aikaisemmin käytössä ja tykkäsin siitä kyllä. Se auttoi mm. rauhoittamaan epätasapainossa olevaa ihoa ja tuomaan siihen hieman heleyttä. Ihanteellinen käytettäväksi näin talven jälkeen samean ihon hoidossa.  


INCI: aqua, argania spinosa kernel oil, glycerin, glycine soja seed extract, bakuchiol, bisabolol, helianthus annuus seed oil, tocopherol, xanthan gum, acacia senegal gum, sodium levulinate, potassium sorbate, citric acid, phytic acid


Onko Laponie Of Scandinavian tuotteet sinulle jo tuttuja?

Ihanaa kevättä ja kiitos kun vierailit blogissani 💕


Postauksen sisältämät linkit eivät ole affiliate-linkkejä, enkä hyödy mitenkään, jos klikkailet niitä.


Kommentit